Σεπτέμβριος 2020: Ενέργειες-Συναντήσεις ΕΦΕΚ ΗΒ

Στην προσπάθεια μιας σωστής και αποδοτικής οργάνωσης για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, η ΕΦΕΚ ΗΒ παρέστη σε διάφορες συναντήσεις το τελευταίο 15νθήμερο με διάφορους θεσμούς και φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, προωθόντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρχή έγινε με την παρουσία του Προέδρου της ΕΦΕΚ ΗΒ, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού στις 09/09/2020, όπου πέραν των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την φοιτητική μας νεολαία στο Ηνωμένο Βασίλειο (αναγνώριση πτυχίων, εκδηλώσεις ψευδοκράτους, αεροπορικά εισητήρια, κρατική χορηγία), δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην ανάγκη για σωστή επικοινωνία και οργάνωση. Με ιδιαίτερη χαρά, γίναμαι δέκτες στήριξης και αναγνώρισης του έργου της ΕΦΕΚ ΗΒ αλλά και αποφασιστηκότητας για επίλυση των θεμάτων που παραθέσαμε.

Εν συνέχεια, στις 18/09/2020, ο Πρόεδρος της ΕΦΕΚ ΗΒ φιλοξενήθηκε από την Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείο Παιδείας, κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, για μια ανοικτή συζήτηση για το θέμα έγκρισης των αποφοίτων ψυχολογίας για άσκηση του επαγγέλματος τους. Στην συνάντηση παρών ήταν και εκπροσώποι του Σύνδεσμου Ψυχολόγων Κύπρου, του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων και του ΚΥΣΑΤΣ. Συνοψίζοντας τα θέματα που συζητήθηκαν, δόθηκε η υπόσχεση από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη όπως συνεργαστούν για επίλυση του προαναφερόμενου διαχρονικού προβλήματος που ταλανίζει τους απόφοιτους ψυχολογίας.

Τέλος, συνάντηση με τον Έντιμο Υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Χριστοδουλίδη είχε χθές 23/09/2020 η ΕΦΕΚ ΗΒ. Στην εποικοδομητική συζήτηση που αναπτύξαμε με τον Υπουργό, τονίσαμε την αναγκη για συνεργασία καθ’όλη την δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά που είναι μπροστά μας, και προωθήσαμε διάφορους προβληματισμούς των φοιτητών του ΗΒ. Από πλευράς του Υπουργού, μας τονίστηκε η απρόσκοπτη προσπάθεια που καταβάλλει για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του ΗΒ αλλά και η επιθυμία για συνεχή συνεργασία στο μέλλον.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, την Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και τον Έντιμο ΥπΕΞ κ. Χριστοδουλίδη για την φιλοξενία αλλά και την συνεχή στήριξη στο Φοιτητόκοσμο του ΗΒ.

23/9/2020 - Συνάντηση με τον Έντιμο Υπουργό Εξωτερικών
23/9/2020 – Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών