Τι θα χρειαστειτε πριν την αναχωρηση σας για το ΗΒ

1. PLF-Passenger Locator Form
Η συμπλήρωσή της είναι υποχρεωτική 48 ώρες πριν την πτήση.
Σε περίπτωση όπου υπάρξει θετικό κρούσμα σε κάποιο από τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιστροφή γίνεται σχετική ενημέρωση και ανάλογη αντιμετώπιση.
Εάν ο επιβάτης δεν προσκομίσει την σχετική φόρμα θα καταβάλει πρόστιμο ή ακόμα και την απογόρευση εισόδου στην χώρα.
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-t…

2. Διαβατήριο
Λόγω της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο άμεσο μέλλον η είσοδος/έξοδος από τη χώρα από την 01/01/2021 είτε για τουριστικό είτε για επαγγελματικό σκοπό θα γίνεται με ισχύον διαβατήριο.
https://www.gov.uk/…/passport-rules-for-travel-to-europe-af…

3. GP και NHS
Λόγω της πανδημίας αλλά και της έξαρσης του ιού , θα ήταν χρήσιμη αλλά και βοηθητική η εγγραφή στο Γενικό Σύστημα Υγείας Ο κάθε ένας που γράφεται στο Γενικό Σύστημα Υγείας θα έχει τον προσωπικό του Ιατρό (General Practitioner). Να τονίσουμε ότι εάν κάποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού μετά την εγγραφή του για οποιανδήποτε λόγο , η επίσκεψη είναι δωρεάν.
https://www.nhs.uk/service-search/find-a-gp

4. EU Settlement Scheme
Μέσω της αίτησης αυτής δίνεται η δυνατότητα για παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο για ακόμη 5 χρόνια χωρίς VISA. Ισχύει για τους φοιτητές που θα αφιχθούν στο ΗΒ πριν τον Ιανουάριο του 2021 και θα μπορεί να υποβάλλεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2021 διαμέσου της αίτησης Pre-settled Status. Απαραίτητη είναι η ταυτότητα και έγγραφο διαμονής στο ΗΒ.
https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families